Politika privatnosti
 
Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu.
Ovaj sajt možete koristiti bez ostavljanja bilo kakvih ličnih podataka. Ipak, ukoliko odlučite da kupite proizvode koje nudimo, potrebno je da ostavite svoje podatke kako bi mogli da realizujemo vašu porudzbinu. Takodje, ukoliko želite da vas povremeno obaveštavamo o akcijama ili želite da ostavite komentar, potrebno je da unesete vaš e-mail.
 
Zaštitu podataka shvatamo vrlo ozbiljno te na ovaj način prikupljene informacije koristimo isključivo u navedene svrhe, čuvamo i ne delimo sa trećim stranama po bilo kom osnovu.
 
 
Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo:
 
• Ime i prezime, adresa, e-mail adresa i broj telefona koje upisujete sami prilikom kreiranja porudzbine
• Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu
• Vreme pristupa i dužinu posete
• Strane koje posećujete na nasem sajtu
 
Svrha obrade:
 
• Kreiranje korisničkih naloga i prodaja, odnosno pružanje usluga iz ponude
• Obrada transakcija
• Korisnička podrška
• Komunikacija sa korisnicima
• Ponude novih proizvoda ukoliko se prijavite na nas newsletter nikako drugačije.
 
 
Politika kolačića
 
Kolačići su tekstualne datoteke sa malim količinama informacija koje se učitavaju na vaš uređaj kada posetite neki veb-sajt. 
Vama oni omogućavaju da se efikasno krećete od stranice do stranice i zapamtite izbore, a nama da prilagodimo funkcije sajta i oglašavanje vašim interesovanjima.
Postoji više vrsta kolačića. Kolačići sesije se automatski brišu kada zatvorite pretraživač dok trajni kolačići ostaju na uredjaju i nakon što je pretraživač zatvoren. Trajni kolačići su oni koji vam omogućavaju da zapamtite vaša podešavanja kad se vratite na neku veb stranicu.
 
Naš sajt www.deart.rs koristi osnovne, odnosno neophodne kolačiće, google analytics i kolačiće treće strane. Svi su detaljnije opisani u nastavku.
 
Osnovni kolačići
Ovo su kolačići neophodni za ispravan rad veb stranica i funkcija na njima. Bez njih ne možemo obezbediti korišćenje shop-a na sajtu, navigacije, pretrage i sličnih usluga.
 
Kolačići Google Analytics
Google Analytics kolačići nam pomažu da pratimo posete na našim stranicama. Ovaj servis koristi anonimizovani identifikator, koji se vezuje za uređaj ili za vaš korisnički profil na tom uređaju. Nikada ne povezujemo taj identifikator sa bilo kojim digitalnim ili fizičkim ličnim identitetom kao što su na primer, podaci koje ostavljate prilikom kupovine.  
 
Kolačići trećih lica
Ove kolačiće postavljaju treća lica – kompanije čije plaginove koristimo na našoj web stranici. Ne koristimo kolačiće koji bi o vašoj poseti našem sajtu obaveštavali treća lica radi plasiranja promotivnih poruka, jer ne promovišemo ništa drugo osim proizvoda koje mi imamo u našem prodajnom asortimanu, što je i jedini poslovni interes koji imamo.
 
Nadležni organ
Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.